Site gemaakt door Marc Vanlier

ZVVBier 4 opent het nieuwe seizoen met twaalfklapper

Beste lezers en lezerinnen,

Na een lange zomerstop, waarin de talenten zich volledig hebben kunnen opladen en hebben kunnen genieten van het overloed aan de geel-gouden rakkers, was het zaterdag 15 september weer tijd om in actie te komen. De selectie, die met dank aan technische chef M. Vanlier volledig intact is gehouden en zelfs versterkt is met sterspeler Basje “kale kop” Wilmer, kwam zoals oudsher weer fit en vol goede moed aan bij verzamelplaats T Café om de nodige bak koffie naar binnen te gooien. De tactische plannen en de nieuwe polo’s, met dank aan Danny van Cafe de Pool en Stephan van ’t Café, werden op tafel gegooid. Alles ter voorbereiding van de wedstrijd waar het vandaag omdraait. De seizoensopener vs ‘t Brökske 6 uit Nederweert.

De mannen begonnen ijzersterk aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Het duurde slechts één minuut voordat de eerste treffer een feit was. Met een solo waar zelfs Lionel Messi jaloers op zou zijn, slalomde Invalkracht Bjorn langs alle tegenstanders af en vond de verre hoek: 0-1. De keeper van ‘t Brökske was overduidelijk geschrokken van de snelle tegentreffer want nadat de bal via wat gegrabbel slecht weg werd gewerkt, was het wederom Bjorn die met een kanonskogel de score verdubbelde: 0-2.
De talenten waren heer en meester in de zaal en toonden actie-op-actie hun kwaliteiten. Ook Delano, beter bekend als Pienda, heeft deze zomer niet stilgezeten en strooide regelmatig met no-look passjes en met Iniestaanse steekballetjes. Zo ook bij de 0-3. Invalspeler Raoul zag zijn kans schoon na de prachtige steekbal van Pienda en ronde feilloos af. Enkele seconden later prikte hij ook de 0-4 binnen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist, maar de talenten waren niet tevreden met een vierklapper en pakten richting het einde van de eerste helft nog door. ‘T Brökske, dat met alle moeite genoeg man bijelkaar heeft weten te sprokkelen, zat er zichtbaar doorheen. Enkele minuten voor tijd maakten Thom en wederom supertalent Raoul de stand na de eerste helft compleet met de 0-5 en de 0-6.

Na de drinkpauze ging de slachtpartij verder. Grote man in vorm aan de ZVVB 4 zijde was niemand minder dan Willem a.k.a. Dörper Lurper. Slechts twee minuten had de doeltreffende spits ervoor nodig om zijn eerste twee doelpunten van het seizoen te maken. Geheel verdiend kreeg de topspits daarna dan ook een uitgebreide publiekswissel. Het gevolg? Een periode waarin er hier-en-daar wat onduidelijkheden ontstonden waarna ‘t Brökske iets terug kon doen. De Nederweerternaren slaagden er nog in om oog-in-oog te komen met Stan Vanlier en benutten deze kansen schoon. Of het aan de nieuwe ovenwanten van Vanlier lag, of aan de doeltreffendheid van ‘t Brökske, durven wij niet te zeggen. De talenten lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en maakten met een twaalfklapper de vernedering voor ‘t Brökske compleet. Eindstand 2-12.

Reden voor een feestje dus en waar kan dat beter dan in ‘t Cafe? Zoals gebruikelijk zorgde Stephan weer goed voor ons en overhandigde ons de eerste echte schaal van dit seizoen. De schaal die er toe doet! Natuurlijk werden ook weer de nodige geel-gouden rakkers genuttigd en wachtten de talenten vol smart op vaste supporter Dion, die even naar huis ging om geld te halen. Het scheelde niet veel of er was een opsporingsbevel uitgebracht. Ook in ‘t Café moest de nodige biljarttafel er weer aan geloven. Aan de biljarttafel zetten Pienda en Kris Melle en Lurper weer met beide benen aan de grond en versloegen hen met ongekende klasse! Nadat iedereen aardig in de stemming was gekomen was het tijd voor een vervroegd teamuitje. Ditmaal bij de Parkfeesten!

Man of the Match: Willem ‘Lurper’ Hendrix

Doelpuntenmakers:
6x Raoul
2x Lurper
2x Bjorn
2x Thom

Volgende wedstrijd:
? Maandag 24 september
⚽️ ZVVB 4 vs De Heere van Meijel
21.00 uur
?Stadion ‘De Heuf’ in Panningen.