Site gemaakt door Marc Vanlier

ZVVBier 4 nog altijd ongeslagen!

Beste lezers en lezerinnen,

1 Oktober, de eerste dag van tweede maand van de meteorologische herfst. Ook wel de wijnmaand genoemd. Herleidt van het Latijnse woord ‘octo’ welke staat voor acht, maar ook terugkomt in de naam ‘Octavianus’, beter bekend als Augustus Caeser, eerste keizer van het Romeinse Rijk. Gekenmerkt om zijn kracht, power, strijd maar ook rust en vrede. Precies de kenmerken die nodig waren voor ZVVBier 4 om bovenop het gelijkspel vs De Heere uit Meijel te komen en om haar volgende tegenstander te kunnen pijnigen.

Ditmaal troffen de blauw-witte talenten het vaandelteam van SV Panningen. Normaliter wordt er eerst een goede bak troost bij ‘T Café naar binnen gewerkt voordat de volle stoet richting de tegenstander trekt, maar vandaag was de situatie net wat anders. De mannen van hoofdtrainers Marc ‘Canada’ Vanlier en Peter ‘Bitterbal draaier’ Engels trokken elk voor zich richting het oude nest genaamd ‘Groen-wit ArenA Piushof’ in Panningen.

Het talenten ensemble begon sterk en vol goede moed aan de wedstrijd. Anders dan verwacht bleek SV Panningen 1 toch een gewaagdere tegenstander dan vooraf gedacht. De mannen het lastig en waren nadrukkelijk opzoek naar de bevrijdende voorsprong. Die kwam er! Melle stond goed gepositioneerd bij een corner en kwam op het juiste moment voor zijn man om de strakke voorzet snoeihard binnen te rammen: 0-1. De blauw-witte leken hiermee al vroeg de wedstrijd naar zicht toe te trekken maar niets was minder waar. Nog voor rust bracht Kierkels met een harde poeier de thuisploeg weer langszij. Stan Vanlier had deze keer zijn ovenwanten tijdig opgewarmd en flitsende schoentjes ingetrapt, maar was niet opgewassen tegen het Australisch zondagsschot: 1-1. Waar interim-waterdrager/ballenjongen/notulist/Pienda Joey Ritter vooraf nog schreeuwde dat vóór rust de tienklapper gemaakt zou moeten worden, kwamen de talenten bedrogen uit. Werk aan de winkel in de tweede helft dus!

Zo gezegd, zo gedaan! In de tweede helft zetten de mannen hun schouders eronder en zetten precies zoals Keizer Augustus het gewild had de tegenstander onder druk. SV Panningen wist zich even geen raad waardoor de scorebordteller regelmatig opgezocht werd. Basje ‘kale kop’ Wilmer zette met een uiterst geplaatst schot de stand op 1-2. Even later was het aan ‘Golden Boy’ Kris Hermans808 om op prachtige wijze de 1-3 te verzilveren, waarna Delano a.k.a. Pienda het feeste completeerde door een moeilijke kans om te zetten in een doelpunt: 1-4. Daarna kon het eigenlijk niet meer misgaan voor de Beringse talenten. Ondanks dat ZVVBier 4 nog een tegendoelpunt moest incasseren, maakte ‘kale kop’ Wilmer in extremis de 2-5. SV Panningen gaf zich niet zomaar gewonnen en sloeg op het moment dat de talenten nog aan het feestvieren waren nog eenmaal toe: 3-5. Tevens de eindstand.

Door deze overwinning komen de talenten op een aantal van zeven punten uit drie wedstrijden en bekleden daarmee de derde plek. Vooralsnog. Dat de blauw-witte op kampioenskoers mogen duidelijk zijn! Want ook de derde helft werd er uiteraard weer gewonnen in Cafe de Pool, waar de tweede prijzenschaal van het seizoen geserveerd werd met een lading friet en een grote portie snacks! Zelfs oer-supporter Eric Hendrix, widde wel, van de Knipp-Eric, dronk nog een halve liter of drie, of zelfs meer mee om de overwinning te vieren. Wederom bedankt voor het support en tot volgende keer!

MOTM: Willem ‘Lurper’ Hendrix

Doelpuntenmakers:
2x Wilmer ??
1x Melle ??‍?
1x Pienda??
1x Golden Boy ?

Volgende wedstrijd:
?Maandag 8 oktober
ZVVB 4 vs Zv Weert 3
21.00 uur
?Stadion ‘De Heuf’ in Panningen.